Spreken

Home / Groep 2 / Spreken

In een eerste les ontwierpen de kinderen zelf een monster. Eerst kozen ze een heleboel uiterlijke kenmerken en maakten ze hiervan een tekening. Nadien kwamen de innerlijke kenmerken aan de beurt: was het een gemeen monster, een behulpzaam monster … Ook beantwoordden ze nog een aantal vragen: welke attributen heeft je monster bij zich en waarom, wat kan het goed, wat eet het graag, heeft het nog een bijzondere eigenschap … In een volgende les werd dan de spreekoefening voorbereid; eerst alleen, nadien in duo’s. Op die manier kunnen kinderen nog tips geven aan elkaar: het moet luider, je zegt de hele tijd euh … Uiteindelijk stelden de kinderen hun monster voor aan de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *